maanantai 1. joulukuuta 2014

Tavoitteen asettaminen

1.12.2014

Kaikki tämän prosessin aikana tekemämme harjoitukset tähtäävät flow-tilan saavuttamiseen, rentoon ja tehokkaaseen tekemiseen, joiden avulla pystymme stressittömämpään työntekoon ja onnellisempaan elämään. Mindfulness- ja mielikuvaharjoitukset myyntityössäsi ovat avain stressittömämpään ja silti tehokkaaseen työntekoon, jonka avulla pääset entistä parempiin tuloksiin. Aseta tavoitteesi ja usko itseesi!

”Et voi saada sitä mitä haluat, jos stressi pitää sinua otteessaan. Stressi tai mikä tahansa muu jännitys on tunne, josta sinun on päästävä tyystin eroon.
Sinun on vapauduttava stressistä - muuta vaihtoehtoa ei ole, jos haluat saada sen mitä toivot. Stressi on tunne, joka julistaa painokkaasti, että sinulla EI ole sitä mitä haluat. Stressi ja jännitys ovat uskon puutetta, ja jotta pääset niistä eroon, sinun on lujitettava uskoasi!”
                        Rhonda Byrne, The Secret- Salaisuus, päivittäisiä elämänohjeita, 235 pv.

Tavoitteen asettaminen valmistautuessasi asiakkaan kontaktoimiseen on tärkeää. Tavoitteen on oltava selkeä, mitattavissa ja sen tulee olla riittävän korkealla tasolla motivoidaksesi itseäsi. Voit miettiä, minkä kokoisen kaupan aiot saada aikaiseksi ja millaisen asiakassuhteen aiot luoda. Lisäksi voit miettiä, miten asiakas tulkitsee sanomasi ja miten keskustelunne etenee. Kun tavoitteesi on hyvin asetettu ja selkeä, voit mitata onnistumistasi myöhemmin keskusteluanne analysoidessasi. Onnistumisten ja epäonnistumisten pohtiminen mahdollisimman pian keskustelun jälkeen antaa sinulle mahdollisuuden oppia ja kehittää itseäsi. Tärkeimmät huomiot voit kirjoittaa vaikka ylös muistikirjaasi. Vaikka et koskaan niitä lukisikaan, muistat ne kirjoitettuasi paremmin.

HARJOITUS:
Käytämme jo aiemminkin kokeilemaamme menetelmää vaipua suggestioille alttiiseen tilaan:

Ota hyvä asento, hengitä pari kertaa syvään, kiinnitä katseesi johonkin ylhäällä olevaan pisteeseen ja luettele mielessäsi hitaasti numerot 1-5. Kun olet päässyt numeroon 5, silmäsi sulkeutuvat ja olet syvässä, rentoutuneessa tilassa. Nyt olet valmis luomaan mielikuvia ja ajatuksia tavoitteen asettamisesta mahdollisimman hyvän myyntituloksen aikaansaadaksesi. Tässä tilassa itsellesi antamat  suggestiot palaavat mieleesi myyntitilanteissa niiltä osin, kuin ne auttavat sinua parhaaseen mahdolliseen kauppaan ja asiakassuhteen luomiseen ja ylläpitoon.

Tämän itse aikaan saamasi hypnoosin aikana vain sinä itse voit antaa itsellesi suggestioita. Kukaan ei voi vaikuttaa sinuun tahtomattasi. Virkistyt tarvittaessa heti, jos jotain huomiotasi vaativaa tulee esiin ja olet heti täysin hereillä ja toimintavalmis.

Kuvittele mielessäsi paras mahdollinen ja samalla realistinen lopputulos myyntitapahtumalle. Kuvittele asiakkaasi tyytyväisenä ostokseensa ja itsesi tyytyväisenä provisioosi tai muuhun palkkioosi. Kuvittele tulokseen vaikuttavat osatekijät ja ne vaiheet, miten tähän tulokseen pääsee. Näe tulos euroina tai kappaleina mielessäsi. Sovita nyt mielessäsi yhteen asiakkaasi ja omat yrityksesikin hyväksymät toiveet ja näe niiden päätyvän asettamasi tavoitteen mukaiseen tulokseen. Tiedät osaavasi kysyä oikeat kysymykset oikeaan aikaan vaistomaisesti kokemuksesi antamin valmiuksin. Kysymysten avulla saat asiakkaasi puhumaan ja muistat ensisijaisesti kuunnella asiakkaasi ajatuksia ja toiveita, joita sitten keskustelunne loppuvaiheessa osaat käyttää tehokkaasti kaupan päättämiseen vaihe vaiheelta. Oikein ja oikealla hetkellä esitettyjen kysymystesi avulla keskustelusi asiakkaasi kanssa on sujuvaa ja luontevaa. Näe vielä lopuksi asiakkaasi ja itsesi tyytyväisenä kättelemässä toisiaan kaupanteon vahvistukseksi.

Nyt voit alkaa virkistää itseäsi samalla tavoin, kuin tulit tähän tilaan. Voit yksinkertaisesti luetella numerot 5-0 hitaasti mielessäsi. Kun tulet nollaan, olet täysin virkeä, toimintakykyinen ja hyvällä, positiivisella mielellä tarttumaan seuraavaan tärkeään työtehtävääsi.

Tämänkin harjoituksen voit nauhoittaa esimerkiksi puhelimeesi ja kuunnella sen aina mahdollisuuksien mukaan ennen keskusteluasi asiakkaan kanssa.


Menestystä päivääsi!
Valmentajasi
¤TrainEtta


harriet.realetta@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti