perjantai 8. joulukuuta 2017

Ajankäytön suggestioita

8.12.2017

“On todettu, että kiireen tunne vahvistuu suggestion kautta. Mitä enemmän puhumme ja ajattelemme kiirettä, sitä vahvemmaksi tunne käy. Jos kiireen tunnetta toistaa itselleen jatkuvasti, se lopulta muuttuu todellisuudeksi.”


Mindfulness-harjoitusten ja mielikuvaharjoittelun avulla voit vähitellen opetella ajattelemaan, että sinulla kaikki aika maailmassa ja ehdit aina tehdä keskittyen tärkeät asiat ja työtehtävät elämässäsi. Muista suggeroida itseäsi oikein esim. näin: ”Aikaa on aina riittävästi, osaan keskittyä oikeisiin asioihin oikeaan aikaan, olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan…”

5T Kiireentaltutusmallin löydät viimeisiltä sivuilta osoitteesta:

Ajankäytön 3 perustekijää, listaaminen, priorisointi ja delegointi, on käyty jo aiemmin osittain läpi. Delegointia emme kuitenkaan vielä käsitelleet. Listaamalla tehtävät asiat sekä priorisoimalla ja aikatauluttamalla ne päästää jo pitkälle. Jos näiden lisäksi delegoit tehtävänkuvaasi kuulumattomat tehtävät alaisillesi, esimiehellesi tai hänen avustuksellaan kollegoillesi sekä kotitehtävistä osan puolisollesi tai lapsillesi, pääset taas eteenpäin ajanhallinnassasi. Omista tehtävistä luopuminen voi olla joskus vaikeaa, mutta voimme opetella sitä vähitellen. Et menetä arvovaltaasi, vaikka opitkin delegoimaan. On luonnollisesti tärkeää miettiä kenelle delegoi ja mitä he osaavat tai haluavat tehdä. Luottamus on tärkeää delegoidessakin. Delegoinnista on syytä muistaa, ettei se ole ikävien asioiden siirtämistä toisille tai toisten ihmisten ylikuormittamista. Oikein tehdyn delegoinnin ansiosta organisaation  yhteishenki kasvaa ja voimavarat käytetään oikein.

Meditaatio ja mindfulness -harjoitukset muuttavat aivojamme.Voit tutustua muutamaan osittain tuttuunkin harjoitukseen: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/07/meditaatio-vai-sahkoisku-kolme-harjoitusta-keltanokille .

Mindfulness auttaa meitä priorisoimaan entistä paremmin!


Menestystä päivääsi!
Valmentajasi
¤TrainEtta

harriet.realetta@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti